Блог

Шоколадът, ягодите и червеното вино пазят от диабет

Шоколадът, ягодите и червеното вино пазят от диабет

Шоколадът,ягодите и червеното вино помагат да се предпазим от заболяването диабет. Резултатите от проучване показват, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите може да регулира нивото на кръвната захар както и да предпазва от развитие на диабет тип 2.

 

Флавоноидите са антиоксидантни съединения,които са открити в растения, чай, червено вино и шоколад. Те могат да осигурят защита срещу голям брои заболявания, включително и сърдечно-съдовите,хипертония, някои от видовете рак и деменция.

 

Антоцианините регулират кръвната захар и пазят от диабет

 

Специалистите смятат, че защитният ефект се дължи на високото съдържание на антоцианини, които има в ягодите, касиса, къпините и боровинките. Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон твърдят, че високите дози на антоцианини са свързани с ниска инсулинова резистентност и доста по-добро регулиране на кръвната захар.

 

Автор: agronovintie.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
wallpaperscraft.com
Предишна статия
Диета според ЕГН-то

Диета според ЕГН-то

Следваща статия
Фолиева киселина от природата. Броколите гонят рака и спират туморите

Фолиева киселина от природата. Броколите гонят рака и спират туморите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар