Блог

Страшни последици от лечението на кореновите канали?

Страшни последици от лечението на кореновите канали?

Имате ли хронично дегенеративно заболяване? Редица учени вече над 100 години твърдят, че основната причина за вашето заболяване може да бъде в устата! Лечението на кореновите канали на зъба е разпространена стоматологична процедура, която може да причини скрита инфекция от анаеробни бактерии. Едно от най-шокиращите твърдения е, че „спасяването” на зъба чрез запълване на коренните канали може да е причина за развитие на рак.


Сайтът на The Independent Cancer Research Foundation ( Независима фондация за изследване на рака) обсъжда плашещата връзката между кореновитеканали и рака:
"Д-р Томас Рау , който ръководи Клиниката Парацелз  (клиника за лечение на рак от 1958 г. ) в Швейцария наскоро проверява записите от последните 150 пациенти с рак на гърдата, които са лекувани. Той установява, че 147 от тях (98 %) са имали един или повече зъби с кореново лечение на същия меридиан ( от същата страна) като първоначалния тумор на рак на гърдата .... [ Кореновите канали ] се сочат за смъртоносни болестотворни агенти през 1925 г. в едно проучване на д-р Уестън Прайс и 60 видни изследователи."

 

Преди да продължим с информацията, е редно да отбележим, че болшинството от квалифицираните зъболекари намират изследванията за подвеждащи и твърдят, че процедурата е безопасна и успешна при до 98 % от случаите.

 

Откъде идва опасността!? Зъбите имат корени с основни канали и хиляди миниатюрни странични канали. В тях се намира мрежа от нерви. Когато зъболекарите лекуват кореновите канали, те премахват основния нерв, но не разполагат с достъп до микроскопичните странични канали , където остават мъртви нерви и бактерии в запечатан капан.  Там те са защитени от антибиотици и от собствената ви имунна система. Смята се, че при липсата на кислород, нормалните бактерии от устата могат да мутират в силно токсични анаеробни патогени.

 

Ако някаква част в тялото се инфектира или умре, тя обикновено се отстранява, за да не се натрови кръвта и да не се развие некроза. Но в случая със зъбите, те остават мъртви в тялото ви. Анаеробните бактерии виреят в тези странични канали на мъртвия зъб и отделят токсини, които могат да се разпространят в тъканите и да доведат до множество болести като автоимунни заболявания, рак, мускулно-скелетни заболявания, заболявания на червата, раздразнителност и депресия.

 

Тези изследвания, които са започнали още през 1900 година и са публикувани в няколко книги, твърдят, че основен проблем при лечението на кореновите канали е невъзможността за пълна дезинфекция и стерилизация.

 

Свързани статии:
Орален душ – модерна алтернатива за здрави зъби и венци
Мобилните устройства помагат при страх от зъболекар
Възпаленията - скрит виновник за болестите на сърцето!

 

Тъй като живеем в технологичен век, то модерното зъболечение доста е напреднало от 1900 годна насам и стоматолозите използват лазер, както и триизмерни системи за обработка на  кореновите канали, които гарантират 100% успех и безопасност.  За успеха на кореновото лечение от голямо значение е точното определяне на дължината на кореновия канал. Използва се модерен уред – апекслокатор (който намира края на канала), за да се извърши цялостна качествена дезинфекция. Всеки умъртвен зъб е хубаво да е подложен на наблюдение след края на лечението му, за да се отхвърлят късни прояви на грануломи, кисти или други проблеми.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: seekyt.com
Предишна статия
Само 1/4 от работодателите са наели хронично болни

Само 1/4 от работодателите са наели хронично болни

Следваща статия
Хиляди възрастни остават без лечение и са застрашени от ослепяване

Хиляди възрастни остават без лечение и са застрашени от ослепяване

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар