Блог

Срещу катаракта опитайте и с народна медицина

Срещу катаракта опитайте и с народна медицина

Неприятната катаракта или старческото перде на очите се появява с възрастта и по принцип поразява хора над 55-60-годишна възраст. Болестта се изразява в потъмняване на лещата, което силно влошава зрението. Освен по-възрастните хора, катаркта може да засегне и млади хора, страдащи от диабет и силно късогледство. Заболяването може да бъде причинено и чрез механична повреда при травма. Има и случаи на вродена катаракта, когато новороденото е прекарало някои инфекциозни болести.

 

В повечето случаи то се лекува оперативно, но срещу катаракта или перде на очите може да си помогнете и с изпитани рецепти от народната медицина.

 

Един от най-известните продукти при лечение на този неприятен здравословен проблем, който силно засяга зрението, е чистият пчелен мед.

 

Има няколко начина за това. Една от рецептите се състои от смес от преварена или честа изворна вода вода и мед в съотношение 3 към 1. От този разтвор може на накапвате в окото три пъти дневно по 1-2 капки. Правете това около 20 дни сутрин, обед и вечер. След това 10 дни се прави почивка и рецептата се повтаря отново за 20 дни.

 

Задължително е този разтвор срещу катаракта да го правите всеки ден и той да е пресен и чист, а не престоял. Не правете от него в големи количества, тъй като е добре да е свеж.

 

Хубаво е през периода, в който лекувате по този начин катаракта, да изключите месото и месните продукти от менюто си. Бъдете сигурни в меда, който използвате, защото на пазара има много фалшив. Най-добре е медът да е захаросан.  Ако окото е свикнало на съотношението 3 към 1, може постепенно да го променяте и да си правите разтвора 2 към 1 и накрая да стане 1 към 1.

 

Друга ефикасна рецепта срещу катаракта може да си приготвите като сварите една чаена лъжичка мед в чаена чаша вода за няколко минути. След като сместа изстине, поставяйте компреси на очите. Те се правят два пъти дневно и трябва да стоят на засегнатото око за около 5 минути, след което изплаквате нежно с хладка вода.

 

Свързани статии:

Лечение с магданоз помага при редица болести

Големите здравословни тайни на орехите (изпитани рецепти)

Лещи с чип сменят очилата

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Топ шест симптома на бъбречни заболявания, за които трябва да знаете

Топ шест симптома на бъбречни заболявания, за които трябва да знаете

Следваща статия
Психологията на супер-стимулите: Как супер-стимулите манипулират инстинктите ни и как да ги използваме, за да поддържаме атлетично и хубаво тяло

Психологията на супер-стимулите: Как супер-стимулите манипулират инстинктите ни и как да ги използваме, за да поддържаме атлетично и хубаво тяло

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар