Блог

Солена вода за пиене лекува артрит, мигрена и диабет

Солена вода за пиене лекува артрит, мигрена и диабет

Много заболявания могат да бъдат излекувани само със солена вода за пиене. Това твърди доктор Ферейдун Батманжелидж – американски терапевт от ирански произход, известен с книгите си „Тялото жадува за вода“ и „Вие не сте болни, вие сте жадни“, както и с други трудове, отнасящи се до лечението с вода.

 

Ако искате да си помогнете срещу десетки болести, ползвайте солена вода за пиене, която наричат още и жива вода

По думите му използването на вода с добавянето на малко количество сол в нея не само че е добре за самочувствието, но и може да предпази и да лекува редица болести. Твърдението му се основава на простата истина, че много болести се появяват заради обезводняване на организма. Солта във водата помага на течностите да не напускат бързо тялото и това подобрява оводняването на органите.

 

Сред болестите, които лекува и от които предпазва солена вода за пиене, е артритът. Според доктора артритът е признак на недостиг на вода в ставите.

 

Други болести, които се повлияват отлично от поемането на солена вода за пиене, която някои наричат жива вода, е срещу болките в гърба, които всъщност възникват вследствие на дехидратация в областта на гръбначния стълб.

 

Ангината също е болестта, която се лекува със солена вода за пиене. Според д-р Ферейдун Батманжелидж ангината е признак за недостиг на вода в сърцето и белите дробове. Методът за лечение с вода с добавка на сол трябва да се прави с увеличение на приемането на вода, докато болният не се излекува. Това не изключва и пиенето на други лекарства, но в разумни граници.

 

Мигрена, колит, астма също могат да бъдат излекувани само с поемането на солена вода за пиене. Всяка една от тези болести сигнализира за липса на вода в мозъка, очите, червата, както и от обща сухота на тялото.
Високото кръвно, високият холестерол и холестирин, както и дори диабетът могат да бъдат лекувани или да се предпазим от тях като приемате солена вода за пиене.

 

В своите книга д-р Ферейдун Батманжелидж дава и формулата и схемата за употреба на солена вода за пиене – 2-3 литра вода + 1 чаена лъжица или 3-4 грама сол всеки ден.

 

Свързани статии:

Започнете деня със здраве – медена вода

Ако задържате вода... пийте вода!

Жива вода - как се прави?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
6 навика, които ни състаряват преждевременно

6 навика, които ни състаряват преждевременно

Следваща статия
Какво можем да лекуваме с лимон

Какво можем да лекуваме с лимон

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар