Блог

Революционно лечение с океанска вода

Революционно лечение с океанска вода

През 1897 г. Рене Кинтон прави революционното откритие, че океанската вода е изключително близка по съдържание до човешката плазма – във водата от океана се съдържат 92 от 118-те химични елементи в кръвната плазма. Според него тази вода трябва да се прием като живо същество, което може да ни излекува от огромен брой болести. Причината е, че океанската вода възстановява клетъчната хомеостаза и минералния баланс на организма разказват в предаването „На кафе“ по Нова телевизия.

 

 

За да бъде истински лечебна океанската вода обаче тя трябва да се добива по определен начин – а именно от „зоната на слънчевото проникване“, която е на 10 м. от океанското дъно и на 30 м. от повърхността във водовъртеж с голяма наличие на планктон. Именно планктонът осигурява високата концентрация на хранителни микроелементи.

 

 

Благодарение на тази вода, която се нарича „океанска плазма“ или „плазма на Кинтон“ са спасени огромен брой човешки животи и са овладени епидемиите от ентерит, гастроентерит и холера по негово време. Впоследствие Кинтон е лекувал успешно имунни и кожни заболявания. Смята се, че плазмата на Кинтон може да неутрализира киселината в тялото до основа, да балансира йоните и да укрепи клетките на тялото, което я прави чудодейна в борбата със заболяванията.

 

 

Използва ли се тази вода в съвремието?

 

Хирургът д-р Байестер от Испания вече 18 г. прилага успешно това лечение. Ето какво казва той по темата:

 

„Използваме тази вода за лечение на различни болести при различни пациенти. Океанската вода има висока хранителната стойност и високо съдържание на минерали – и което е по-важното тези минерали са под формата на йони, а не на соли и поради това се усвояват изключително лесно от човешкия организъм.

 

В момента взимаме вода откъдето и Рене Кинтон. По целия свят обаче има подобни зони – в зависимост от местоположението си водата има различни свойства. Водата, която ние добиваме и сме изследвали в университета в Аликанте, Испания, има противовъзпалителни и антибиотични свойства и в допълнение покачва и капацитета на имунните клетки.

 

Използваме водата най-вече, за да повишим имунната система на организма и да подпомогнем самолечението му. С водата досега сме лекували деца с хрема, възрастни в менопауза, пациенти с рак, множествена склероза, артроза, деца с дефицит на имуноглобулин А, аутизъм и много други. Много е подходяща за хора, които спортуват много и съответно се потят много и така губят микроелементи.“

 

 

Какъв е конкретният метод?

 

Океанската вода се пие три пъти дневно по 10 мл. три пъти на ден, 30 мин. преди хранене. Трябва да се има предвид, че възстановяването е бавно (между 3 месеца и няколко години), но за сметка на това трайно и без никакви странични ефекти. За съжаление морската вода не е подходяща за пиене – годна е само океанската, добита от определени места.

 

 

Можете обаче да направите близка до тази течност разтвор в домашни условия – нарича се солето. За целта ви е необходима естествена, необработена морска сол или големи кристали хималайска сол. Сложете две супени лъжици сол в три литра изворна или филтрирана вода – но не минерална, и разбъркайте добре. Водата е годна за пиене след 24 ч., но ако на дъното са останали кристали сол. Ако цялото количество сол се е разтворило трябва да добавите още и да изчакате още 24 ч. Пият се две чаени лъжички 30 мин. преди хранене по три пъти на ден.

 

 

В България водата на Кинтон не се предлага все още, но можете да я поръчате по интернет. За целта напишете plasma quinton в Гугъл.

 

 

Свързани теми:

 

Японско лечение с вода

 

Вода с лимон – започнете деня със здраве!

 

Ако задържате вода... пийте вода!

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.wallpapersabc.biz
Предишна статия
Българите се самолекуват масово – нямат вяра на лекари

Българите се самолекуват масово – нямат вяра на лекари

Следваща статия
Михаил Миков: Пациентът да контролира парите, които се харчат за здравето му

Михаил Миков: Пациентът да контролира парите, които се харчат за здравето му

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар