Блог

При високо кръвно и нерви пийте заместител на кафето

При високо кръвно и нерви пийте заместител на кафето

Много хора не могат да пият кафе, тъй като страдат от хипертония или пък им е забранено, заради нервни болести и свръхвъзбудимост. Много бременни също не е добре да прекаляват с топлата напитка, затова хората са потърсили и намерили алтернатива и природен  заместител на кафето.

 

Един от най-достъпните и известни такива е коренът от цикория. Той е много близък по вкус до истинското кафе и е полезен за хора, които страдат от диабет, тъй като намалява нивото на кръвната захар. Коренът от цикория също така спомага за нормализирането на кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове.

 

Този заместител на кафето подобрява обмяната на веществата, спомага за пречистването на кръвта и черния дроб, действа успокояващо при депресии.

 

Друг заместител на кафето е настойка от ечемик. Тя съдържа белтъчини и витамини А, В, С и Е и има действа подмладяващо на организма, тъй като е природен антиоксидант.

 

Кафето от ечемик като заместител на кафето нормализира работата на сърдечно-съдовата система и на стомаха, намалява вредния холестерол и подобрява еластичността на кръвоносните съдове.

 

Настойка от ръж също е много популярен заместител на кафето. Богато е на витамини и аминокиселини и спомага за изхвърлянето на шлаки и токсини от организма.

 

Свързани статии:

Кафето, моят приятел

С какво да заменим чашата кафе

Десетте най-луксозни и желани марки кафе в света

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
carisgarcia.blogspot.com
Предишна статия
Срещу 5 лева ще ви окалят целия

Срещу 5 лева ще ви окалят целия

Следваща статия
12 ползи от динените семки за кожата, косата и тялото

12 ползи от динените семки за кожата, косата и тялото

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар