Блог

Помогнете си при студени крака с народна медицина

Помогнете си при студени крака с народна медицина

Ако имате студени крака, това може да е признак, че имате лошо оросяване на крайниците. Това може да се предизвика от нездравословно хранене, стресове, непълноценна работа на щитовидната жлеза, проблеми с обмяната на веществата, малокръвие, плоско стъпало, здравословни проблеми със сърцето, ползване на тесни обувки и други. Народната медицина препоръчва някои естествени методи за справяне с проблема студени крака.

 

 

Страдащите от студени крака често ходят по малка нужда. Добре би им повлияло спортуването или поне само бягане. Трябва да се обърне внимание на храненето. Ако е храните с храни задръстващи кръвоносните съдове и пречат на доброто кръвоснабдяване на тъканите, то трябва да промените начина си на хранене. Българският лечител препоръчва за всички здравословни проблеми и болести да се премине на вегетарианска храна, тази, за която е бил създаден човекът в началото. За това говори храносмилателната ни система и връщането към този начин на хранене се препоръчва от много народни лечители и лекари, за възстановяване на здравето.

 

 

Повече плодове и зеленчуци ще помогнат за подобряване на кръвоснабдяването на тъканите и органите. Ходенето бос по тревата или пясъка през лятото е много полезно за краката. Правенето на гореща баня за краката през вечер с морска сол, масажиране на ходилата, сух масаж с четка от ходилата до над колената или с кесия за баня, която са е намокрена. Много важно е да се изпотявате при този здравословен проблем.

 

 

Може да се практикува една сутрин измиване със студена вода, следващата с удряне на ходилата. Да се правят няколко дълбоки вдишвания и издишвания сутрин и вечер. Някои лечители препоръчват и да се прави вечер клизма с топла вода – половин литър за изчистване н дебелото черво от токсини, поне 1 или 2 вечери подред. Да се обуват на краката чорапи напоени със студена вода и оцет за известно време и да се прави компрес със студена вода на корема.

 

 

Може да се направи и билков чай при студени крака и ръце също от билката горчивче. Запарва се ч супена лъжица от нея в половин литър вряла вода и се държи захлупена за 1 час. Употребява се по 3 пъти дневно по 1 чаша на гладно.

 

 

Свързани статии:

Студени крака – ако чорапите не помагат, потърсете специалист!

Ръцете ми са винаги студени

Защо ушите измръзват първи по време на физическа активност?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да оцелеем по време на празниците?

Как да оцелеем по време на празниците?

Следваща статия
Една салата на ден, най-доброто здравословно обещание за Нова година – рецепта

Една салата на ден, най-доброто здравословно обещание за Нова година – рецепта

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар