Блог

Ползвайте ленено семе срещу диабет и стомашни смущения

Ползвайте ленено семе срещу диабет и стомашни смущения

Също както лененото масло, така и прекрасното ленено семе е много полезно за човешкия организъм. В народната медицина то се използва при кашлица като отхрачващо и противокашлично средство. Много хора го ползват като слабително средство при запек и за лечение на хроничен колит. Рецептата е 2 чаени лъжички ленено семе се счукват и заливат с чаша гореща вода. Кисне се така около час и се прие по 100-150 милилитра от сместа 2-3 пъти на ден.

 

При хроничен запек също се препоръчва всеки ден да се приема по 1 чаша непрецедена настойка от ленено семе, която се приготвя като чаена лъжица от семето се кисне чаша гореща вода. За да има ефект, важно е, настойките и отварите да бъдат пресни.

 

Ленено семе е и чудесно средство срещу диабет тип 2. Рецептата е да се вземат равни количества стръкчета зелен фасул, листа от черница, овесена слама и ленено семе. 3 супени лъжици от наситнената смес се заливат с 3 чаени чаши гореща вода, варят се на бавен огън, след това се охлаждат и прецеждат. От настойката се приема по половин чаша 3 пъти на ден, докато изчезне сухотата в гърлото и жаждата. Същата настойка се назначава и при възпаление на пикочния мехур.

 

Отварата от ленено семе е силен противопаразитен продукт. Тя убива всякакви паразити, гъбички и дори вирусите на хепатита. Ако към ленено семе при приготвянето на отвара се добавят пъпки от цветове на карамфил, сместа става още по-силна. Важно е да знаете, че не се препоръчва добавяне на захар към отварата от ленено семе, тъй като тя унищожава лечебните свойства.

 

С компрес от ленено семе се лекуват такива заболявания като зъбобол, ишиас, ревматизъм, невралгия на лицето, болки в корема, болести на пикочния мехур и бъбреците.

 

Може да добавяте ленено семе в ежедневната си храна към каши, супи, салати, извара, кисело мляко и други хранителни продукти. Дневната норма е около 25 грама.

 

Свързани статии:

Лененото семе в менюто само мода или здраве

Витамин Б17 – за живот без рак!

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Няколко бабини илачи при песъчинки в бъбреците

Няколко бабини илачи при песъчинки в бъбреците

Следваща статия
Ускорете процеса на изцеление с мехлем от черен оман

Ускорете процеса на изцеление с мехлем от черен оман

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар