Блог

Полезният бял мед помага при костно-ставни заболявания

Полезният бял мед помага при костно-ставни заболявания

Свикнали сме пчелният мед да е жълто-оранжев на цвят, но може да има и бял мед. Сладкото изкушение с този цвят е мед от рапица, който е уникален продукт – не само вкусен, но и както всеки мед и много лековит.

 

Полезният бял мед има много характерен приятен вкус и множество лечебни качества. Той е изключително полезен при костно-ставни заболявания, както и при стомашно-чревни болести. Бял мед от рапица лекува болно гърло и може да бъде даван и на деца, тъй като не предизвиква алергии. Той е много полезен и при сърдечни заболявания.

 

Ако имате проблеми с черния дроб и жлъчката или страдате от болести на щитовидната жлеза, си вземете именно от този бял мед от рапица. Здравословните му качества се дължат отчасти и на полезните свойства на маслодайната рапица и на нейното етерично масло.

 

Сладостта на бял мед от рапица го прави изключително полезен при усилена умствена дейност. Друго негово полезно качество е, че той има способността много бързо да се абсорбира от червата и по този начин се премахват всички шлаки и тежки метали от организма.

 

При проблеми с черния дроб и жлъчката се приема една лъжичка от бял мед от рапица, разтворен в хладка вода. Тъй като в него има големи запаси на елемента бор, бял мед от рапица има способността да възстановява костите при жени в менопауза.
Бял мед от рапица възстановява успешно нарушената обмяна на веществата, подмладява и действа много добре при проблеми с половата система. Този мед предпазва и от атеросклероза. Тъй като е богат на витамин А, това го прави много полезен и при проблеми с очите.

 

Бял мед от рапица се препоръчва и при различни кожни проблеми. С него се лекува много добре дерматит и други подобни кожни болести. С бял мед от рапица се правят отлични маски за лице, тъй като продуктът е богат на антиоксиданти и той има подмладяващ ефект.

 

Свързани статии:

Какво не знаете за меда

Пречистване с ябълков оцет и мед по метода на проф. Мермерски

Медът от мащерка: деликатес и лек

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Пийте мляко с куркума и останете в добро здраве и през тази зима

Пийте мляко с куркума и останете в добро здраве и през тази зима

Следваща статия
Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар