Блог

Отслабването се крие във върха на пръстите

Отслабването се крие във върха на пръстите

Всяка жена иска просто да щракне с пръсти и излишните килограми да се стопят. Сега тези фантазии стават реалност пише в. Труд. Вярно, не само с щракване, но пак с помощта на пръстите. Новият метод, който обещава да победи йо-йо ефекта на обикновените диети, може да се окаже най-лесният начин за постигане на перфектна фигура.

 

Истинският саботьор на диетите, според експертите, са не шоколадът, чипсът или пицата, а навиците да си похапваме, когато сме емоционални - това необяснимо желание да хапнем торта в 10 вечерта, без да сме наистина гладни. Нали знаете - във филмите момичетата обсъждат любовните си разочарования над купа сладолед.

 

Склонни сме да посягаме към храната и от скука, раздразнение или под стрес. Изглежда много трудно да се справим с тези си желания, но последните проучвания показват, че решението всъщност е много просто. Крие се във върха на пръстите ни. Вместо да ни предложи списък със забранени храни, книгата Tapping For Weight Loss ни казва как да решим проблема, като премахнем причината за неговата поява. Колкото и странно да звучи, твърди авторката Джесика Ортър, всичко, което трябва да направите, е да почукнете определени точки по лицето и тялото си. Добила популярността си като техника за справяне с емоциите tapping (от анг. почуквам, потупвам) е разработена от психолози през 70-те години на миналия век. Според учени от Харвард стимулирането на определени точки намалява отделянето на кортизол, известен още като “хормон на стреса”. Именно той увеличава апетита и трупането на килограми.

 

Свързано: Отслабва ли се с хром?

 

Тайната

Случвало ли ви се да сте толкова ядосани, че дори и да се опитвате да се овладеете с помощта на разума, гневът сякаш е проникнал в тялото ви? Сходна е ситуацията и когато се опитвате да контролирате желанието си да ядете и не можете да се овладеете. Тук на помощ идва тейпингът, съединявайки тялото с ума.

 

Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете какво наистина ви тревожи. Това ще бъде вашата цел. Докато “Стресирана съм, защото съм дебела” е прекалено общо, “Стресирана съм, защото видях своя снимка и не харесвам видяното” вече е по-конкретно. Дайте на целта си между 0 и 10 точки. Като прилагате метода, точките трябва да започнат постепенно да намаляват.

 

Сега си измислете фраза като “Въпреки че (тук слагате проблема, който ви тревожи), аз приемам как се чувствам и съм окей с това”. Така признавате негативната емоция, но с убеждението, че тя няма да ви контролира.

 

Свързано: 5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

 

Накрая идва ред на самото почукване. Започвате с почукване на възглавничката под малкия пръст и повтаряте фразата си три пъти. След това идва ред на великата осмица. Това са точките, които трябва да почуквате в определен ред: от най-вътрешната част на веждата, после отстрани на окото в края на веждата, под окото, под носа, брадичката, средата на ключицата, горната част на ръката точно след подмишницата, върха на главата. Почукайте всяка точка няколко пъти. Нужно е да отделяте поне 15 минути на ден за тейпинга, за да може да осмислите фразата си и тя да подейства. Правете го сами, на тихо място. След това отчитайте напредъка си.

 

Килограмите няма да изчезнат светкавично, но методът ще ви помогне да се справите със стреса и ви гарантира запазване на постигнатото за по-дълго.

 

Свързано: Да постим ли за здраве?

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://behappytips.com/
Предишна статия
Играта на крикет помага на деца с двигателни и интелектуални трудности

Играта на крикет помага на деца с двигателни и интелектуални трудности

Следваща статия
Трябва ви обезболяващо? Потърсете в кухнята – 8 страхотни идеи

Трябва ви обезболяващо? Потърсете в кухнята – 8 страхотни идеи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар