Блог

Масло от риган срещу инфекция на синусите

Масло от риган срещу инфекция на синусите

 

Още в древна Гърция маслото от риган се е използвало срещу много заболявания. То е мощен антисептик и се извлича от диви, ядливи видове риган и е ефективен за борбата с голям брой фунги, дрожди и бактерии, както и паразити и вируси. 

 

 

Ето какво да направите, за да се справите с инфекция на синусите. Вземете по един капкомер пълен с тинктура, два пъти на ден по време на инфекция. Правете това всеки ден, докато не свърши бутилката, след това си купете повече и продължете използването в продължение на месец. През следващия месец, инфекцията няма да се върне.

 

 

На втория месец продължете с режим на поддръжка с няколко капки под езика всеки ден. Когато почувствате, че носът ви започва да се запушва, веднага взимете няколко капки. При болки в гърлото, един капкомер се добавя към чаша с вода и се прави гаргара за кратко.

 

 

Министерството на земеделието на Америка открива, че пресният риган има значително по-голяма антиоксидантна мощност от плодове и зеленчуци и може да бъде мощен боец при много заболявания. Предишни изследвания са показали, че антиоксидантите могат да помогнат за борбата с рака, сърдечно-съдови заболявания и инсулт, като защитават клетките и унищожават свободните радикали в организма.

 

 

Масло от риган, екстракт от билката, може да действа като ефективен антибактериален агент, според изследователи от Университета на Тенеси. Ан Драгтон, д-р в Университета на Тенеси, микробиолог и член на Съвета на директорите на Националния алианс за безопасност на храните, прилага няколко маринати, направени от растителни етерични масла за прясна риба, вероятно заразена с бактериални патогени. Маслото от риган излиза като най-ефективно при убиване на всички бактерии.

 

 

В друго проучване изследователи от Медицинския център на Университета Джорджтаун установили, че маслото от риган инхибира расежа на стафилокок бактерии толкова ефективно, колкото няколко фармацевтични антибиотици.

 

 

Ефективно за: синусите, настинки, алергии, бронхиални бактерии, болки в гърлото, гъбички.

 

Свързани статии:

 

Капки риган - най-мощният антибиотик от природата

 

Масло от риган – мощен щит срещу рака

 

Масло от риган: Тайната за избягване на зимните неволи

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Пет лесни начина да пречистите лимфните си течности

Пет лесни начина да пречистите лимфните си течности

Следваща статия
Отслабнете лесно и здравословно с японския чай Матча

Отслабнете лесно и здравословно с японския чай Матча

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар