Блог

Лекувайте се и с билки за туберкулоза

Лекувайте се и с билки за туберкулоза

Туберкулозата е опасно заболяване, което изтощава целия организъм. Затова е добре да спазвате предписанията на лекарите, да пиете лекарства и ако това позволява може да се лекувате и с билки за туберкулоза. Силата на растенията ще ви помогнат да засилите организма и ще помогнат по-бързо да оздравеете.

 

Има достатъчно билки за туберкулоза, включени в народни рецепти, които много добре действат на организма. Големият наш природолечител и философ Петър Дънов съветва хората с туберкулоза да ядат всеки ден по1-2 лимона, по една глава червен кромид и една глава чесън и да се консумират кисели ябълки с кората.

 

Най-добре според него е да се яде повече вегетарианска домашно приготвена храна и да се ходи в планината на височина над 1500 метра, за да се диша истински планински въздух. Болният от туберкулоза трябва да яде кисело мляко по три пъти на ден, по 100 грама на всяко ядене и трябва да правите това поне 3 години поред.

 

Други билки за туберкулоза, които Дънов препоръчва се борови връхчета. Трябва да съберете 100 броя и да ги сложите във вода да поврят 1-2 часа, докато омекнат. След това се слага килограм захар и се оставят да поврат още малко, докато се разтопи захарта и смолата на боровите иглички излезе във водата. От тази смола се яде по една супена лъжица сутрин, обед и вечер, преди ядене, заедно с боровите връхчета.

 

Други билки за туберкулоза са жито и царевица, които след като се сварят за около час, се пие водата им.

 

Алое вере е от билки за туберкулоза, които влиза в състава на една народна рецепта. От растението се взима колкото орех се замесва с малко ръжено брашно и вода питка, която се остава да втаса. След това се добавят мед и нишадър и се оформят малки питки, които сутрин и вечер се поставят на гърдите и гърба. Тази процедура се прави 6-7 пъти на ден.

 

Свързани статии:

Благотворната сила на растенията: Котешки нокът

16 златни съвета на Петър Дънов за здравословно хранене

Петър Дънов съветва как да се излекуваме от 11 различни заболявания

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Валидол – лекарство, което спасява при някои сърдечни болести

Валидол – лекарство, което спасява при някои сърдечни болести

Следваща статия
Десет ценни съвета, за да запазим младостта и здравето

Десет ценни съвета, за да запазим младостта и здравето

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар