Блог

Колко често трябва да посещаваме гинеколога си

Колко често трябва да посещаваме гинеколога си

Много жени и момичета не са наясно какво прави гинекологът и дори не разполагат с такъв. Задължително е всяка себеуважаваща се жена да посещава минимум веднъж годишно своя гинеколог. Повечето от тях работят със здравната каса, затова преди да си запишете час е необходимо да си вземете направление за преглед от личния лекар, за да платите единствено минимална клиентска такса, а прегледа ви излиза напълно безплатно.

 

Задължително е да си правите контролни прегледи и цитонамазка (изследване за рак на шийката на матката) поне веднъж годишно. Освен, че е безболезнено, цитонамазката не е изобщо скъпо изследване. 

 

Можете да разговаряте за личния си интимен живот спокойно пред вашия гинеколог, както и да му задавате всякакви лични въпроси за здравето си. Те са специалисти, които разбират отлично от работата си и не бива да се стеснявате и притеснявате. Дали е мъж или жена няма значение- мъжете са добри толкова, колкото и жените гинеколози.

 

Ако все още не сте, сега е времето да си запишете час за гинеколог и да се прегледате за ваше успокоение и лична хигиена.

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
advancedgynecologyny.com
Предишна статия
6 неща, които не знаете за бадемите

6 неща, които не знаете за бадемите

Следваща статия
Царската билка босилек – лекарство и подправка в едно

Царската билка босилек – лекарство и подправка в едно

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар