Блог

Китайски билки убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

Китайски билки убиват 98% от раковите клетки за 16 часа

Според изследвания, публикувани в „Life Science„, артемизинин, наричан още и сладък пелин, се използва в китайската медицина и може да убива 98% от раковите клетки на белия дроб за по-малко от 16 часа.

 

Билката, използвана самостоятелно, намалява раковите клетки на гърдата с 28%, но когато се свърже с желязо, сладкият пелин успява да изкорени рака почти изцяло. Нещо повече, нормалните клетки не са засегнати негативно в експеримента от това лечение.

 

Артемизинин била използвана в миналото като мощна антималарийна билка, но сега е доказала, че е и убиец на рак. Когато на обектите, взели участие в публикуваното проучване, е била дадена добавка на желязо, което често се натрупва в тъканите на гърдата, но най-вече в раковите клетки, артемизиминът успява да направи разлика, той се насочва към „лошите“ клетки и оставя „добрите“ клетки непокътнати.

 

Както вече споменахме, преди да се е знаело, че артемизининът е ефективен срещу рак, той се използвал като лекарство срещу малария, защото е доста мощен. При провеждане на проучването се е добавяло желязо, което може да бъде лесно прикрепено към заразените раковите клетки и артемизинин избирателно атакува „лошите“ клетки.

 

Специални рецептори, които участват в разделянето на клетките, отговарят за внасяне на желязо в раковите клетки. Тези рецептори са също част и от здравите клетки, но раковите клетки ги имат в много по-големи количества. Като следствие от това, артемизинин и желязо може да повлият на анормалните клетки.

 

Много от експериментите, проведени досега, показват, че ако артемизинин се комбинира с желязо може ефективно да повлияе за унищожаване на раковите клетки. В Китай тази комбинация се е използвала като лек за малария в продължение на хиляди години. Първите учени, които откриват, че маларийният паразит не може да оцелее в присъствието на артемизинин, заради богатото си съдържание на желязо, са Хенри Лай и Нарендра Сингх. Те са учени от Университета на Вашингтон.

 

Свързани статии:

Фармацевтична компания започва производство на лекарство от билката артемизинин, която убива до 98% от раковите клетки

Лекари представят нови видове лечение на рак

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия

Изследват безплатно 1000 за риск децата им да са с тежка анемия

Следваща статия
Сам на Коледа? Няма място за депресия!

Сам на Коледа? Няма място за депресия!

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар