Блог

Кистозни възли на щитовидната жлеза - 8 средства за естествено лечение

Кистозни възли на щитовидната жлеза - 8 средства за естествено лечение

Възлите на щитовидната жлеза са бучки, които са твърди или течни във вътрешността. По-често се срещат сред хората, които са получавали рентгеново лечение в района на щитовидната жлеза в детска възраст. Жените са засегнати повече от мъжете. Главната жлеза на ендокринната система е хипофизата. Тя произвежда хормони, които контролират освобождаването на хормони от други ендокринни жлези. Хипофизата контролира освобождаването на хормоните на щитовидната жлеза чрез освобождаване на стимулиращ щитовидната жлеза хормон (TSH).

 

Вие може би вече имате кистозно възелче, без да сте наясно с това. Това е така, защото те не показват никакви симптоми. Големите могат да станат видими на врата и да доведат до затруднения при преглъщане.

 

Симптоми на възли на щитовидната жлеза

  • Нервност, загуба на тегло и сърцебиене
  • Мускулна слабост / тремор
  • Уголемяване на щитовидната жлеза (гуша)
  • Повишен апетит
  • Чувствителност към топлина
  • Проблеми със зрението или дразнене на очите
  • Лепкава кожа
  • Чест и тежък менструален цикъл
  • Умора
  • Симптомите на хипертиреоидизъм

 

8 натурални средства срещу кистозни възли на щитовидната жлеза

 

Кокосово масло

Кокосовото масло е полезно за лечение на възли на щитовидната жлеза. Препоръчва се консумирането на 2 супени лъжици  органично екстра върджин кокосово масло всекидневно. Можете да използвате кокосово масло на салата или при готвене.

 

Женшен & морска храна

Женшенът може да бъде полезен за лечение на възли на щитовидната жлеза. Може да се консумира сок, получен от женшен, но човек трябва да се увери, че не е подсладен. Консумацията на морски дарове е от полза за лечение на възли на щитовидната жлеза. Пациенти, страдащи от възли на щитовидната жлеза, трябва да консумират морски дарове редовно. Морските водорасли също са полезни за лечение. Може да бъдат включени в диетата, тъй като действат като допълнителен източник на йод.

 

Цитрусови плодове

Установено е, че цитрусовите плодове намаляват образуването на слуз, която може да помогне в лечението на възли на щитовидната жлеза. Яжте повече плодове, като лимони, портокали и др. всеки ден, тъй като това ще помогне за намаляване на размера им. За да получите повече ползи, яжте плодовете цели или под формата на сок. Можете да ги слагате и в чая, за да добавите аромат и да получите най-добрите ползи за здравето си.

 

Намалете приема на захар

Захарта прави имунната система по-слаба и повишава възпалението в организма. Поради това ще бъде от полза за вас да  намалите или спрете напълно приема на захар. Това ще бъде най-добрият естествен лек за възлите на щитовидната жлеза, а също и да се предотврати тяхното уголемяване.

 

Бентонитна глина

Бентонитната глина е полезна за лечение на възли на щитовидната жлеза. Приемайте по една чаена лъжичка от бентонит и я добавяйте във водата. Препоръчва се потреблението на този разтвор на дневна база. Може да се използва като маска и да се прилага върху врата. Това ще помогне в усвояването на токсични материали.

 

Йод

Хората, страдащи от хипотиреоидизъм, трябва да имат богата на йод диета. Йодът се изисква от хормона на щитовидната жлеза – тироксин. Намалена функция на щитовидната жлеза произвежда ниско количество тироксин и по този начин това води до бавен метаболизъм. Нивото на йод може да се увеличи чрез прием на храни като миди, морски дарове и йодирана сол. Това ще помогне да се компенсира липсата на производство на йод.

 

Джинджифил или билкови чайове

Ако не можете да си представите ден без кафе, то можете да консумирате чай от джинджифил като заместител. Тази напитка може да намали възпалителните процеси в организма и да облекчи симптомите, които кистозните възли понякога причиняват.

 

Фулво киселина

Фулво киселина е водоразтворим компонент на хуминовата киселина и има много лечебни свойства. Тя детоксикира химически токсини и радикали от тялото. Счита се за мощен антиоксидант и се използва в лечението на възли на щитовидната жлеза. Тя предлага огромно количество минерали и хранителни вещества директно на клетките.

 

Свързани статии:

Щитовидната жлеза – диригент на метаболизма

Вълшебна рецепта от народната медицина помага стопяване на кисти в щитовидната жлеза, бъбреците, яйчниците и др.

2 чудотворни напитки за щитовидната жлеза

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Руски академик разкрива лечебната сила на екзотичното нони

Руски академик разкрива лечебната сила на екзотичното нони

Следваща статия
Анкетират ни по телефона доволни ли сме от лечението

Анкетират ни по телефона доволни ли сме от лечението

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар