Блог

Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Как пиенето на филтрирана вода може да подобри вашето здраве

Отдавна е доказано, че водата прави чудеса с тялото. Питейна вода в щедри количества, дневно, е от съществено значение за поддържането на функциите на организма. Водата също помага за премахване на вредни елементи, които човек може да погълне от храната, която яде. Днес, когато повечето храни съдържат химикали и консерванти, пиенето на чиста вода е по-важно от всякога. В днешно време водата идва в много разновидности – пречистена, дестилирана, филтрирана и има много дебати относно това, кой е най-добрият вид за пиене. От всички видове, филтрираната чешмяна вода все още е едно най-добрите решения.

 

Ето някои от предимствата на филтрираната вода:

 

Чиста, богата на минерали вода

 

Водните филтри могат да бъдат оборудвани с филтрираща система, която избирателно премахва примеси и замърсители от чешмяната вода, без да източва естествените минерали. Природните минерали са полезни за организма, когато се приемат в малки количества и са от съществено значение за поддържане на рН баланс на водата. Филтрацията дава най-чистата, най-естествената вода като краен продукт.

 

По-добро качество на водата

 

Бактериално замърсяване е основната причина, поради която чешмяната вода има лош мирис и вкус. Филтрацията може да отсее бактерии, да премахне лоша миризма и да произведе по-добър вкус на водата. Добър вкус на водата насърчава увеличаване на дневния прием на вода и подобрява качеството на ястията, когато се използва в готвенето.

 

Подобрено здраве и благоденствие

 

Чистата, филтрирана вода няма да добави нездравословни примеси, които тялото поема отвсякъде другаде. Вместо това, тя ще служи като средство, което премахва тези примеси, тъй като те влизат в тялото от околната среда. Чистата вода насърчава по-добро здраве отвътре. Не само, че здравото тяло е по-устойчиво на заболявания, но то също се проявява и в по-добър външен вид.

 

Премахване на вредни вещества

 

Добавянето на хлор в чешмяна вода е с цел дезинфекция. Въпреки това, проучванията показват, че постоянно и дългосрочно излагане на хлор има неблагоприятни последици за здравето. Наличието на тежки метали в нефилтрираната вода, като олово и арсен, също създават сериозни рискове за здравето.

 

Има специализирани филтри за вода, които са в състояние да елиминират хлор и тежки метали в чешмяната вода. Инсталирането им не само ще осигури чиста вода, тя също така ще намали риска от заболявания от излагане на тези вредни елементи, като неврологични заболявания или рак.

 

Удобство

 

Инсталирането на система за филтриране на водата в дома ви, дава удобство и лесен достъп до чиста вода. Така купуването на бутилирана вода става безмислено.

 

За да се стимулира здравето на семейството занапред, система за филтриране на вода може да се инсталира директо на чешмата или централно. По този начин, чиста вода, ще бъде на разположение от всяка чешма в къщата.

 

Рентабилен избор

 

Ползите от пречиствателните водни системи могат и ще засенчат първоначалните разходи за закупуването им. Инсталиране на система за филтриране на вода може да бъде малко по-скъпо, но цената е значително по-малка в сравнение с купуването бутилирана вода през цялото време.

 

Свързани статии:

Проф. Неумивакин: Пийте вода, ако искате да сте здрави! Диабет и рак са измислени заболявания - всички болести са лечими

Опасностите от пиенето и къпането с хлорирана вода

Жена пие вода с мед и лимон за 1 година - вижте какво се случило

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
С корен от жен шен в борба с рака, диабета и анемията

С корен от жен шен в борба с рака, диабета и анемията

Следваща статия
Природни средства за възпаление на очите

Природни средства за възпаление на очите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар