Блог

Защитете косата си от лятно слънце с натурални средства

Защитете косата си от лятно слънце с натурални средства

Всяка жена иска да има здрава и лъскава коса. През лятото обаче косата може да се увреди от силните слънчеви лъчи, хлора в басейните или морската вода. И ако не й обърнете достатъчно внимание, тя бързо ще се изтощи и ще започне да се къса.

 

За да имате красива коса като начало я мийте с правилния за вас шампоан. За често измиване специалистите предлагат да използвате маскимално натурални шампоани. Ако сте на почивка на морски бряг, повече от необходимо е да използвате шампоан за след слънце (такива предлагат всички по-реномирани фирми).


 

След плажа нанесете върху все още влажната (от басейна или морето) коса малко количество от шампоана и го втрийте в корените на косата с нежен масаж. Оставете го да подейства около 2 мин. и изплакнете докато косъмът започне да "скърца". Остане ли шампоан, косата става безжизнена.

 

Не забравяте и балсама, който се нанася веднага след измиване и се държи около 1-2 минути. На изтощена коса помагат домашни маски с топло растително масло /кокосово, зехтин и бадемово/. Загрява се на водна баня и след това се втрива в косата. Главата се завива с полиетилен, а отгоре – със затоплена хавлиена кърпа. Въздействието е най-силно, ако преспите с маската.

 

Хлорираната или солената вода, вятърът и слънцето се отразяват еднакво пагубно както на тялото, така и на косата. В резултат тя може да стене твърде суха. Специалните спрей-лосиони със слънцезащитна формула могат да сведат тези вредни последици до минимум и същевременно да защитят и кожата на главата от UV-лъчите, информират ehograf.info.

 

И на финала! Разресвайте косата си всеки ден! Добре е това да става с гребен или четка от естествени материали, защото разресването на косата е едновременно и масаж на скалпа. Чрез него подобрявате кръвооросяването на кожата на главата, активизирате производството на естествени мазнини, а оттам подхранвате и овлажнявате косъма по естествен път.


 

Свързани теми:


 

Пазете косата от слънцето - защита от май до септември


 

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете


 

Йога техника подобрява кръвообращението в скалпа и спира косопада


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://quebec.huffingtonpost.ca/
Предишна статия
Как да подпомогнем функцията на хипофизата

Как да подпомогнем функцията на хипофизата

Следваща статия
Ценни съвети за летните жеги

Ценни съвети за летните жеги

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар