Блог

Забавят лекарства заради шеф в болнични

Забавят лекарства заради шеф в болнични

С няколко месеца се бави достъпът на пациентите до редица медикаменти заради проблеми в Агенцията по лекарствата, пише Standartnews.com, според източници фармацевти.

 

Най-голямо е забавянето при лекарства с рецепта за сериозни заболявания заради промени в опаковките им. По-бавно се дава разрешение за употреба и за нови медикаменти.

 

Причината за това е поредният опит за смяна на шефа на агенцията. В момента начело на нея е доц. Кирил Ненов. Здравното министерство иска да го смени, но не може, защото той е в постоянен отпуск или болничен. Подобна беше ситуацията и преди няколко месеца, когато здравното министерство искаше да махне предишния шеф на ИАЛ доктор Евелин Благоев. И в двата случая причините бяха подозрения за тенденциозни проверки от страна на директорите и толерирането на някои вериги аптеки. За бъдещ шеф на агенцията този път се спряга името на Асена Стоименова.

 

(Статията е предоставена от standartnews.com)

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.tophealthresources.net
Предишна статия
Забраняват пушенето и в зимните градини

Забраняват пушенето и в зимните градини

Следваща статия
Зачестиха бронхитите

Зачестиха бронхитите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар