Блог

Джинджифил гони рака

Джинджифил гони рака

Джинджифилът се използва в медицината и в готвенето от векове. Той може да се консумира в най-различни форми – на прах, сушен, пресен, като сок и дори като масло. Джинджифилът е страхотен източник на витамин А, витамин C, витамините от група B, магнезий, калий, фосфор, силиций, желязо, калций, натрий, цинк и бета-каротин - ето защо е и толкова полезен за здравето. Сайтът "Уоманайтли" ни дава няколко причини да ядем джинджифил, за да бъдем здрави. На първо място, коренът от джинджифил помага при стомашни проблеми и се смята за един от най-ефикасните лекове за стомашни разстройства. Той премахва газовете, което облекчава храносмилането и намалява спазмите в стомашно-чревния тракт. Джинджифилът намалява възпалението в стомаха и създава бариера срещу стомашната киселина и други дразнещи вещества. Той помага и за по-доброто усвояване на хранителните вещества в организма.

 

Джинджифилът е познат със своите противовъзпалителни свойства. Проучвания сочат, че неговите активни вещества са също толкова ефективни, колкото тези на популярните аналгетици. Ако имате болезнена менструация, джинджифилът със сигурност ще повлияе добре. Той помага и при главоболие, мускулни болки и болки в гърба.

 

Не на последно място, той намалява риска от рак, защото е богат на антиоксиданти. Според изследвания той може да забави развитието на рак на дебелото черво и предпазва от други видове рак като този на гърдата, белите дробове, кожата и простатата.

 

Според учените, джинджифилът подобрява работата на имунната система. Ежедневната му консумация може да ви предпази от настинка и грип през зимния сезон. Това растение е богато на цинк, хром и магнезий, които стимулират циркулацията на кръв в тялото. Лимонът и джинджифилът са добра комбинация за подпомагане на имунната ви система. Идея – може да добавяте лимон и малко джинджифил към сутрешния си чай.

 

Джинджифилът лесно може да намалите консумацията на големи количества храна и да се разделите с няколко излишни килограма, тъй като създава чувство на ситост и притъпява чувството на глад. Той помага за ускоряването на метаболизма и изгарянето на калории.

 

Свързани статии:

Чудото „джинджифил” (без преувеличение!)

Мед и джинджифил срещу вирусите

Невероятните лечебни свойства на джинджифила могат да са ви от полза и през лятото (съвети и рецепти)

 

Автор: ehograf.info

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Доц. д-р Никола Василев, ръководител на АГ Клиниката в УМБАЛ "Софиямед": Ще лекуваме млади жени с рак и после те ще могат да раждат

Доц. д-р Никола Василев, ръководител на АГ Клиниката в УМБАЛ "Софиямед": Ще лекуваме млади жени с рак и после те ще могат да раждат

Следваща статия
Народни рецепти при камъни в бъбреците

Народни рецепти при камъни в бъбреците

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар