Блог

Билките помагат много при конюнктивит

Билките помагат много при конюнктивит

Неприятният конюнктивит се проявява със сърбеж, сълзене, обични секрети и зачервяване на очите. Тази заразна болест всъщност представлява възпаление на прозрачната мембрана на окото. Знае се, че конюнктивит може да бъде вирусен или бактериален.
Вероятната причина за появата на това заболяване е в намаляване на имунитета вследствие на някоя по-тежка инфекциозна болест.

 

Лайката е билките, които много помагат при конюнктивит. Тя се препоръчва при различни възпаления, сред които и тези на очите.

 

За целта се сварява лайка в съотношение супена лъжица от билката се залива с 250 милилитра гореща вода и запарката стои така 10 минути. Най-добре е да направите отварата с лайка за конюнктивит в стъклен съд. Важно е след това отварата да се прецеди много добре през цедка и след това през сгънат на две тензух. От тази лечебна смес се накапва с капкомер по 3-4 капки във всяко око. Правете това през всеки два-три часа, защото неприятният конюнктивит е много упорит. Останалата отвара съхранявайте в хладилника при добра стерилност на съда.

 

Друга полезна билка при конюнктивит е здравецът. Той се запарва и с тампонче се почистват очите, а за да има ефект трябва много упоритост.

 

При очни възпаления и конюнктивит са полезни и продуктите от алое вера. Може да се вземе екстракт от алое вера и да се смеси със студена вода. В получената смес се натопява чиста кърпа или тампон, който след това се поставя на очите.

 

За справяне с конюнктивит много помага и розовата вода. Може да се натопи памучен тампон в нея, който след това се поставя на очите и по този начин се намалява възпалението.

 

При конюнктивит е важно през деня редовно да се мият очите с топла вода, като за тази цел може да се използва и мляко.

 

Свързани статии:

Ако очите ви са зачервени и отделят секрет, не се самолекувайте

Ако страдате от зачервени очи, потърсете лекар

Четири билки, които имат противовъзпалително, болкоуспокояващо и противоспастично действие

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Хумата - чудодейното природно богатство

Хумата - чудодейното природно богатство

Следваща статия
Лекари и пациенти искат регистър за редките болести

Лекари и пациенти искат регистър за редките болести

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар