Блог

Бамбук – растението, което превръща отрицателната енергия в положителна

Бамбук – растението, което превръща отрицателната енергия в положителна

На Изток смятат прекрасния гъвкав зеленбамбук за растение, което възстановява баланса на земята. Смята се, и с право, че това красиво растение може да преобразува негетивната енергия в позитивна и затова там се правят всякакви интериорни предмети и обзавеждане от бамбук – столове, маси, щори, паркет, рогозки, музикални инструменти, облицовки за стени.
Изключителните качества на красивия бамбук най-често се свързват със здравето, дълголетието, издръжливостта, гъвкавостта, развитието напред и нагоре. И това не случайно. Самите качества на това тревисто, а не дървесно растение го превръщат в символ на мечтаното здраве и сила, както и на прогреса.

 

 

В Далечния Изток все още дори използват полезния бамбук в религиозни церемонии, приписвайки му множество медицински качества. Освен за тялото, това високо растение, което достига до 100 стъпки височина, се грижи и за духовната енергия и развитие, а така също и да увеличава умствените и артистична способности.

 

Неизменни са ползите от полезния и благороден бамбук е толкова силен и жилав, гъвкав и сигурен, че от него се строят антиземетръсни домове.

 

Чудесният бамбук се използва и за храна от хиляди хора. Той е нискокалоричен, с малко мазнини, но има високо съдържание на фибри и калий. Сокът от бамбук помага при бъбречна недостатъчност, срещу бактериални инфекции, упорита кашлица. Талаш от бамбук лекува настинка, използва се за температура, гърчове, повръщане, при проблеми с дихателните органи. В Източната медицина бамбук е много известен с това, че е мощен афродизиак. Заради дългия живот на полезния бамбук източните народи го приемат и за удължаване на живота и като символ на дълголетие.

 

Бамбук, отглеждан вкъщи, носи късмет, успех, благосъстояние. Три стъбла са за щастие, пет носят богатство, седем даряват със здраве, а двадесет и един стръка гарантират успех във всичко.

 

Свързани статии:

Витамин Б17 – за живот без рак!

Как да привлечем позитивна енергия в живота си

Емил Манолов: Шунгитът ни пази от всички вредни лъчения и магии

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Три ефективни домашни средства за възпалено гърло

Три ефективни домашни средства за възпалено гърло

Следваща статия
Пет полезни съвета при псориазис

Пет полезни съвета при псориазис

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар