Блог

10 причини да зарежете диетичните газирани напитки и дъвките с изкуствени подсладители

10 причини да зарежете диетичните газирани напитки и дъвките с изкуствени подсладители

Първо, изкуствените подсладители са свързани с диабет, така, че не ги използвайте. Според ново проучване, консумацията на „фалшиви“ захари означава замяна на калории за диабет тип 2 – не, благодаря! По-добър избор би бил да се яде биологичен мед и да се правят физически упражнения, но лекарите не ви казват това. Затова се обръщаме към изследвания за потвърждение. В списание Nature са били обсъждани рисковете от изкуствени подсладители в продължение на десетилетия, но Институтът Вайцман за наука в Израел открива, че диетичните газирани напитки унищожават чревните микроби, като по този начин съсипват имунитета. Тъй като изкуствените подсладители не могат да се усвояват и фосфорната киселина е брутална за флората, комбинацията води до диабет, и микробите изглежда предоставят липсващата връзка. „Защо“? Повечето от дискусиите в миналото включват объркване за нещо, което не се усвоява, водещо до диабет, но това изследване, проведено с 400 човека, е безпрецедентно.

 

Аспартам, сукралоза и захарин, поставени под „диабетен микроскоп“

 

„В серия от експерименти с мишки и хора, изследователи са проучили взаимодействието между чревни микроби и потреблението на подсладителите, аспартам, сукралоза и захарин. В зависимост от вида на микробите, които са имали в червата си, някои хора и мишки са имали двукратно до четирикратно увеличение на кръвната захар след консумация на изкуствените подсладители, за кратко време. С течение на времето, високи нива на кръвната захар могат да доведат до диабет.“ казва Еран Сегал, съавтор на проучването, който е изчислителен биолог в Института Вайцман.

 

„Величината на разликите не са само няколко процента. Всъщност това бяха много драматични разлики, които видяхме при мишките и в човешката среда.“

 

Проучването също така показва, че тези, които консумират най-много изкуствени подсладители, е по-вероятно да имат проблеми с контролиране на кръвната захар.

 

Ето и ТОП ДЕСЕТТЕ причини да захвърлите диетичните газирани днес и завинаги:

 

1. Повишен риск от инсулт или инфаркт при повече от една диетична газирана напитка на ден (въпреки че диетичната кока-кола насърчава здравето на сърцето в своите реклами).

2. По-голяма вероятност да страдате от депресия.

3. Една трета по-висок риск от метаболитен синдром, когато пиете диетични газирани редовно (проверете своите прекомерни коремни мазнини). Това е било доказано още през 2008 г. от проучване, направено в Университета на Минесота, което включва 10 000 участници.

4. Две трети по-висок риск от диабет тип 2.

5. Удвоен риск от спад в бъбреците (Харвардско изследване). Дотук с детоксикирането на кръвта Ви, докато се опитвате да „контролирате“ приема на калории.

6. Кой иска ерозия на зъбите? Фосфорната киселина, прави това по зъбите!

7. Диетичните газирани напитки пречат на способността ви да отслабнете (макар да се продават смело с обратното твърдение).

8. Химикали в тялото насърчават затлъстяване чрез разрушаване на вашия хормоналния баланс.

9. Изкуствените подсладители инициират захарен глад и преяждане.

10. Синтетичните, изкуствени подсладители, направени в лаборатории, са силно свързани с рак. Тялото интерпретира сладкия вкус на храната и се опитва да го поеме, мутирайки вашите клетки и карайки ги да се размножават извън контрол.

 

Също така, аспартамът създава излишък на невротрансмитери (химикали), които предават съобщения между невроните. Д-р Ръсел Блейлок също обяснява това. Това претоварване нарушава баланса на калций в клетките на мозъка, причинявайки прилив на свободни радикали, убиващи мозъчните клетки. Можете да убиете две трети от мозъка си в определена област, преди дори да се появят някакви клинични симптоми на понижена мозъчна функция в тестване от лекарите.

 

Премахнете диетичните газирани от вашата диета

 

Оценете това и ще имате по-ясна представа за най-добрия план за превенция на рак на планетата. Ако бяхте генерал в армията и се налага да се борите с достоен противник, най-важната стратегия за краткосрочно и дългосрочно предимство би било да прекратите доставките на другата армия, включително и тяхното гориво и боеприпаси. Ако направите това, врагът ще бъде толкова слаб, че със сигурност ще спечелите тази битка и вероятно никога няма да се налага да водите война. Спрете горивото на рака. Ракът се храни с киселинно тяло, натоварено с пестициди, синтетични „храни“ неща, флуорирана вода и генетично модифицирани организми. След като спрете да ядете рак, клетките, които са мутирали в тялото Ви сега, ще умрат. Време е да прилагате здрав разум през ЦЯЛОТО време. Отървете се от диетичните газирани напитки и дъвките с „фалшива захар“ сега и завинаги, и кажете на приятелите си и семейството същото нещо.
 

Свързани статии:

5 навика, които ще ни помогнат да отслабнем

Как да се преборим със зависимостта си от захарта

Тъмната страна на бутилираната вода


Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да трансформираме тревогите в положително мислене

Как да трансформираме тревогите в положително мислене

Следваща статия
Три дефицита, унищожаващи качеството ви на живот, и как да ги решите

Три дефицита, унищожаващи качеството ви на живот, и как да ги решите

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар