Блог

Активирани води лекуват над 35 вида заболявания

Активирани води лекуват над 35 вида заболявания

Използването на електрохимично активирана вода е ново направление в науката и практиката. Тя действа на същия принцип на електрохимичните процеси, какъвто съществува в човешкото тяло, и е доказала своята ефективност при лечение на повече от 35 заболявания, като ревматоиден артрит, алергии, атеросклероза, гастрит, дизентерия, грип, ерозия на маточната шийка, псориазис. Става дума за по-популярните като “жива” и “мъртва” вода, които имат целебни и антимикробни свойства.
 

 

Методът за получаването им е елементарен и евтин. Досега известните антимикробни средства и другите медикаменти действат главно чрез химичната си активност, докато "живата" и "мъртвата" вода се отличават с близките до непрекъснато протичащите в живите организми електрохимични взаимодействия. Електрохимично активираните води притежават мощен целебен ефект, нямат вредни въздействия и са от полза за хората в различни сфери, обяснява проф. Стоил Караджов, двмн, от дружество "Активирани води".
 

 

Над 40 г. той изследва антимикробното действие на различни химични препарати, а през последните 5 г. усилено се занимава с електрохимично активирани води, чието приложение в бита ни според него има огромно бъдеще. Дружеството работи в сътрудничество с Научноизследователския център по медицинска биофизика
(НИЦМБ) към проекта "Природа, екология, дълголетие", чийто ръководител е проф. Игнат Игнатов.
 

 

Активираната вода се получава след въздействие по електрохимичен път, при което се променят съставът й и строежът на нейните молекули. Целта е тя да стане по-близка до водата в човешкия организъм и бързо и лесно да се усвоява от него, уточнява проф. Караджов. Електрохимичното активиране на вода се извършва чрез електролиза. При нея се пуска електрически ток по два електрода - анод и катод, между които протича взаимодействие, в резултат на което се получават значителни промени на разтворите в близост до тези два електрода. Това може да се илюстрира с елементарен пример - ако вземем два молива и свържем графитите им с положителен и отрицателен полюс на електрически източник (например батерия или акумулатор) и ги поставим в чаша вода, ще получим електрохимично активиране на разтвора, който е в чашата. Разбира се, вече са разработени доста усъвършенствани апарати, при които между електродите се използва наномембрана, която пропуска избирателно йони.
 

 

На пазара у нас могат да се намерят различни апарати за електролиза, но всички трябва да знаят, че електроди в тях трябва да са безвредни за организма. Най-често се използват електроди от неръждаема стомана, но това крие опасност от отделяне на тежки метали в получените йонни разтвори.
 

 

Най-добре е електродите да са от чист графит или титан с платинено покритие, съветва професорът.
 

 

При електролизата се използват водни разтвори с ниско съдържание на минерали. В апаратите има две отделения на електролизната клетка, преградена с наномембраната. Едното е близо до анода, другото - до катода. До анода се получава вода с ниско рН - до 2,3 и висок окислително възстановителен потенциал (ОВП) от +1200 до +1300 mV, която се нарича "мъртва" вода, или анолит. (ОВП е степента на активност на химическите вещества да встъпват във взаимодействие.) 
 

 

"Мъртвата" вода се използва основно за антимикробно въздействие. Подходяща е за лечение на инфекциозни заболявани, грип, възпаление на гърлото, много добър ефект има при външни рани. Анолитът отдавна се използва в другите страни като антимикробно средство за дезинфекция на болници и различни повърхности, в животновъдството, бита, селското стопанство, за домашни любимци. Особено ефикасен е за дезинфекция на плувни басейни вместо хлорните препарати, обяснява ученият.

 

 

До катода се получава "жива" вода, или католит, с много високо рН - може да достигне до 13 и с отрицателен окислително възстановителен потенциал до - 800 mV. За всекидневна употреба според професора е добре да се приема католит с ОВП около 150 mV.
 

 

Важно е да се знае, че най-добър ефект се получава, когато двата вида вода се комбинират, подчертава професорът. Анолитът действа антимикробно и ако имаме инфекция по кожата или в носоглътката, той унищожава микробите. Но с католита подобряваме имунната защита на организма и му помагаме по-бързо да се справи с инфекцията. Проф. Караджов разказва, че винаги е мечтал за дезинфектант с много добри противомикробни качества, но същевременно да е безвреден както за околната среда и животните, така и за хората. Според него активираните води дават възможности за широко приложение в обществения живот.
 

 

Водните молекули обикновено са свързани в общности, наречени клъстери (гроздове, групи). Колкото по-малко са молекулите в даден клъстер, толкова по-лесно се усвоява той от организма, защото течностите в тялото ни също са структурирани в малки клъстери. Най-добре е водата, която приемаме, да е с клъстери от по 6-8 свързани молекули, докато в чешмяната вода те са по 12-13 молекули, или 2 пъти по-големи. Затова е добре да се структурира водата, подчертава проф. Караджов. 
 

 

Той напомня, че трябва да се борим с обезводняването и да поддържаме нормалния рН баланс в организма. Не бива да чакаме да ожаднеем, за да пием вода. Когато усетим жажда, тялото ни вече е обезводнено с повишен риск и от подкиселяване. А киселата среда създава условия за развитие на редица заболявания, включително и рак.

 

Оказва се, че водата е много по-важна от храната не само защото без вода можем да издържим по-кратко време, отколкото без храна. Водата дори ни е необходима, за да усвоим храната по-добре.

 

Свързани статии:

Жива вода - приказка или реалност

Жива вода - как се прави?

 

Автор: 24chasa.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
kulinaria.bg
Предишна статия
Вредна ли е солта за детските очи?

Вредна ли е солта за детските очи?

Следваща статия
Причини да се избягва консумацията на соя

Причини да се избягва консумацията на соя

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар