Блогът на DocTiming

Намерени са 5 статии в "консумация"
All themes
  • Как да консумирате безопасно тези 13 ядливи цветя

    Как да консумирате безопасно тези 13 ядливи цветя

    Употребата на цветя от китайците, гърците и римляните е практика от хиляди години. Много култури използват цветя в традиционните си гозби, като такива от тиква - италианската кухня - и розови листенца - индийската кухня. Добавяне на цветя към храната, може да се окаже добър начин за добавяне на цвят и вкус.

    loading loading loading
  • Ползи от ежедневната консумация на авокадо

    Ползи от ежедневната консумация на авокадо

    След серия проучвания и статистически данни плодът с право си заслужи прозвището "супер-храна". Авокадото се нарежда сред първите места в списъка на най-здравословните храни на планетата. То съдържа над 25 основни хранителни вещества, включително витамин А, B, C, E, и K, мед, желязо, фосфор, магнезий и калий.

    loading loading loading
  • FDA одобри експериментална ГМО сьомга за човешка консумация, въпреки липсата на адекватни проучвания за безопасност

    FDA одобри експериментална ГМО сьомга за човешка консумация, въпреки липсата на адекватни проучвания за безопасност

    Точно както предсказахме, Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) нагло предаде доверието на обществото чрез одобряване на първото генетично модифицирано (ГМ) животно в света в директен разрез с науката – трансгенна сьомга, отбелязана като „AquAdvantage“, която никога не е била доказана като безопасна за консумация от човека или за околната среда.

     

    loading loading loading
  • 4 естествени средства при махмурлук

    4 естествени средства при махмурлук

    Пиенето на алкохол е удовлетворяващо за много хора. Но прекаляването с него може да ви донесе болки в главата и дори в други части на тялото. За това, умереността винаги е от ключово значение, когато се наслаждавате на множеството алкохолни напитки, предлагани на пазара.

     

    loading loading loading
  • Свръхконсумацията на яйца по Великден може да е опасна

    Свръхконсумацията на яйца по Великден може да е опасна

    Имаме няколко риска от свръхконсумацията на яйца– затрудняване на храносмислателните жлези, предизвикване на жлъчни спазми при хора, които имат чувствителност към жлъчни кризи или камъни и на трето място тези, които пък са склонни към алергични реакции. Това каза Проф.

    loading loading loading