Блогът на DocTiming

Намерени са 3 статии в "белтък"
All themes
  • Свръхконсумацията на яйца по Великден може да е опасна

    Свръхконсумацията на яйца по Великден може да е опасна

    Имаме няколко риска от свръхконсумацията на яйца– затрудняване на храносмислателните жлези, предизвикване на жлъчни спазми при хора, които имат чувствителност към жлъчни кризи или камъни и на трето място тези, които пък са склонни към алергични реакции. Това каза Проф.

    loading loading loading
  • Яйцата от пасищно отглеждани кокошки са един от най-богатите източници на биоактивни хранителни вещества

    Яйцата от пасищно отглеждани кокошки са един от най-богатите източници на биоактивни хранителни вещества

    Яйцата са сред най-питателните храни на планетата. Едно яйце съдържа всички необходими хранителни вещества, за да превърне една клетка в пиленце. Яйцата от пасищно отглежданите кокошки са един от най-богатите източници на биоактивни хранителни вещества, които повишават хормоналната функция, намаляват възпалението, подобряват изгарянето на мазнини и засилват функциите на мозъка.

     

    loading loading loading
  • Още 7 истини за яйцето, които е добре да знаем

    Още 7 истини за яйцето, които е добре да знаем

    За яйцето може да се говори само със суперлативи – "Храна на живота". Суперхрана. Храна, съдържаща всичко необходимо за растежа и развитието на организма. Храна и лекарство едновременно. Хранително, здравословна и енергийна бомба. Тук обаче ще се спрем и акцентираме върху няколко интересни, но по-малко известни факти.

    loading loading loading