Блог

18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

Можете да се представите по-добре в общуването си с хората. Просто следвайте тези прости съвети, които подбрахме за вас.

 

#1. Когато се запознавате с нов човек задължително се усмихнете и после опитайте да забележите какъв точно е цветът на очите им. Не знам защо, дали че се заглеждате секунда-две повече, но това определено дава положителни резултати.

 

#2. Обръщайте внимание на положението на стъпалата на хората. Ако доближите някого, докато той говори с друг човек, и той обърне към вас само тялото си, но не и стъпалата, това означава, че не иска да се присъедините към разговора. Същото важи и ако вие самите говорите с някой и той е обърнал само тялото си към вас – това означава че иска разговорът да приключи.

 

#3. Феноменът „преминал с един крак през прага“. Хората са склонни да свършат някоя по-сложна задача ако преди това ги накарате да направят нещо по-просто.

 

#4. Можете да приложите и обратния вариант. Да помолите някого да свърши някоя тежка задача (по-сложна отколкото реално се налага) и когато ви откаже да го помолите да свърши нещо по-лесно (това, което всъщност първоначално сте искали) – много по-вероятно е по този начин човекът да се съгласи.

 

#5. Съвет от Бенджамин Франклин – ако помолите някого за малка услуга и той/тя се съгласи, това ще го накара несъзнателно да ви харесва – иначе защо ви помага?

 

#6. Ако попитате някого въпрос и той отговори частично не го припирайте. Останете в мълчание няколко секунди и в повечето случаи той/тя ще продължи мисълта си.

 

#7. Ако ви предстои да направите нещо, което ви притеснява (като например скок с бънджи или говорене пред голяма аудитория), дъвчете дъвка точно преди това. Когато ядете мозъкът ви несъзнателно решава, че щом хапвате значи не ви грози опасност. Това ми е помагало в няколко случая.

 

#8. Когато ходите сред много хора на улицата гледайте устремено право напред, над раменете на хората. Погледът ви показва къде точно отивате и хората ще се отместват от пътя ви. Пробвайте го – работи страхотно.

 

#9. Когато учите нещо ново и искате да го запомните разкажете го на приятел или близък. Помолете го да задава въпроси. Ако можете да учите друг на нещо следователно го разбирате.

 

#10. Хората помнят не това, което им казвате, а начинът по който ги карате да се чувстват.

 

#11. Това ми е фаворитът: когато някой ми е ядосан аз просто си седя спокойно. Това обикновено ядосва хората още повече, но пък впоследствие те съжаляват и се срамуват, че са казали нещо, което не искат, а не аз.

 

#12. Хората обикновено имат създаден определен конкретен образ за себе си. Използвайте тази информация мъдро. Ако искате хората да НЕ ви харесват винаги критикувайте и нападайте техния образ.

 

#13. Когато излизате на първа среща направете нещо екстремно – скочете заедно с бънджи или парашут, карайте кола бързо, гледайте филм с много ефекти и т.н. Това ще повиши адреналина на човека и ще го накара да мисли, че му/й харесва да прекарва времето си вас.

 

#14. Ключът към увереността – винаги когато влизате в стая, пълна с хора, влезте с идея в ума си, че всички вече ви харесват.

 

#15. Когато се запознаете с нов човек, опитайте максимално често да се обръщате към него по име. Хората обичат да имената им да бъдат използвани това ги предразполага и ги кара да ви имат доверие.

 

#16. Ако сега грейнете в усмивка до уши и постоите така поне пет секунди, това автоматично ще подобри настроението ви.

 

#17. В момента в който сутринта ви звънне алармата веднага скочете, стиснете юмруци и извикайте силно „Ихуууууу“. (Това го прави един приятел и казва, че се чувства страхотно – мен лично ми трябват 30-ина минути само, за да мога да се надигна до седнало положение).

 

#18. Това важи особено за децата – когато искате да накарате детето си да направи нещо винаги му давайте избор: след малко боклука ли искаш да изхвърлиш или да измиеш чиниите. По този начин детето чувства, че държи контрола. Работи и за възрастни.

 

Ако тези съвети ви харесаха, можете да ги споделите с приятелите си.

 

Свързани статии:

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса

Как да привлечем позитивна енергия в живота си

15 неща от които трябва да се откажете, ако искате да сте щастливи

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://www.petsfoto.com/
източник: mindzette.com
Предишна статия
Половин милион българи страдат от алкохолна зависимост – проблемът не е в количеството, а в качеството според проф. Мермерски

Половин милион българи страдат от алкохолна зависимост – проблемът не е в количеството, а в качеството според проф. Мермерски

Следваща статия
Как да повишим тестостерона по естествен начин

Как да повишим тестостерона по естествен начин

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар