Блог

Увеличиха линейките в София – от 11 на 15

Увеличиха линейките в София – от 11 на 15

Екипите в линейките на Спешна помощ в София от 11 вече са 15-16. Увеличението стана възможно, тъй като започна да се използва целият ресурс на центъра, а целта ни е да достигнат 20. Това заяви пред БНР д-р Александър Златанов, временен шеф на столичната служба, цитиран от в. Труд. На 28 май обаче зам. здравният министър д-р Бойко Пенков съобщи, че за да отговаря на нуждите на населението, софийската Спешна помощ, обслужваща и близките 38 села, трябва да разполага с поне 30 екипа.


 

Д-р Златанов каза още, че вече има изготвен списък с лекари от софийски болници, които са готови да се качат в автомобилите още днес, вторник. За целта тече подготовка на реанимобилите, уточнява се откъде ще тръгват новите "попълнения". Медиците щели да бъдат наети чрез граждански договори. Набират се и нови медицински кадри, те се търсят и сред бивши работещи в системата.


 

"Ще обявим над 50 свободни работни места, затова вече сме пуснали обяви в 2 вестника, на сайта на центъра ни, както и на страницата на здравното министерство", каза още д-р Златанов. Според него обстановката в столичната служба се е стабилизирала, а чест правело на екипа , че не казал "искаме толкова и толкова пари на тази дата", а настоявал за сериозни промени, които цялостно да подобрят условията на труд.


 

От КНСБ контрираха, че щом се обявяват толкова много свободни места, значи предложението за работа не е атрактивно и не е добре платено. Д-р Златанов напомни, че в крайните квартали има разположени звена за неотложна помощ, но в тях няма лекари, т.е. кабинетите стоят празни. Затова първата стъпка е осигуряването на достатъчно кадри.


 

Очаква се в средата на седмицата д-р Златанов да обяви публично какво точно е открил в столичната Спешна помощ. Навлизаме в летния сезон, така че ще намалее работата за линейките и на новия шеф ще му е лесно, коментираха лекари.


 

Още:

Храни, които карат рака да „гладува”

Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб

Удивителни факти за човешкото тяло, които ще ви изненадат

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://bezpartien.com/
Предишна статия
7 признака за липса на витамин D в тялото

7 признака за липса на витамин D в тялото

Следваща статия
Проф. Христов: лечението на трудно зарастващи рани е индивидуално

Проф. Христов: лечението на трудно зарастващи рани е индивидуално

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар