Блог

Ракът вече убива повече хора от сърдечните болести

Ракът вече убива повече хора от сърдечните болести

В Европа годишно умират повече от осем милиона души, а причината за четири милиона от смъртните случаи до скоро бяха сърдечните заболявания.

 

Изследване, публикувано в "Юръпиън Харт джърнъл", показва, че в някои страни ракът е станал по-голям убиец от сърдечните болести. Броят на смъртните случаи от сърце намаляват през десетилетията. Анализ на Оксфордския университет показва, че при мъжете ракът вече причинява повече смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Това е така в девет страни - Белгия, Дания, Франция, Люксембург, Холандия, Португалия, Словения, Сан Марино и Испания. Дания засега е единствената страна, за която това се отнася за жените.

 

Резултатите не са такива, защото случаите на рак се увеличават, а защото медицината постигна голям напредък в лечението на сърдечно-съдовите заболявания, обясни изследователят Майк Райнер.

 

Това обаче не е валидно за Източна Европа. Сърдечните проблеми в Беларус, Русия и Украйна причиняват повече смъртни случаи при мъжете на възраст между 55 и 59 години, отколкото например във Франция.

 

Автор: trud.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://topnews.in/
Предишна статия
Ток лекува завинаги ускорен пулс

Ток лекува завинаги ускорен пулс

Следваща статия
Направете си свеж и здравословен сок от дренки

Направете си свеж и здравословен сок от дренки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар