Блог

Направете си домашен тест за бременност, много по-точен е. Ето как става

Направете си домашен тест за бременност, много по-точен е. Ето как става

Първо да отбележим, че всички се правят с урина. Съвременните тестове, които се продават са от определени видове хормони. Това са hCG и H-hCG. Хормонът H-hCG се използва много по-рядко. С него се правят само тестовете за ранно отчитане на бременност. Но този тест не е особено точен, защото в най-ранен стадий не при всички жени има достатъчно струпване на H-hCG.

 

От вторият вид hCG, са направени по-голямата част от тестовете, но тук надежден резултат се отчита 7-8 дни след овулация и има 46% до 89% точност. Сега ще ви запознаем с домашен тест за бременност на нашите баби, който всъщност не е един, а няколко, които са изпитани и използвани от векове насам. Всички те отчитат наличието на бременност на базата на киселинността на урината на жената.

 

Когато има бременност тази киселинност много се повишава. Винаги се използва първата сутрешна урина, защото е най-концентрирана. Ето най-разпространените и най-точни домашни тестове за бременност. Те имат Ефективност над 70%.

 

Тест със Сода бикарбонат: В сух и чист съд изсипвате една чаена лъжичка Сода бикарбонат и около една супена лъжица първа сутрешна урина. Ако започне да шуми или да кипи – има бременност.

 

Тест със Жаба: Този тест е изключително точен и все още се използва в лабораториите, за да се определи с максимална точност има ли бременност или не. Но в домашни условия е малко по-трудно изпълним. Урината на бременната жена кара жабата да овулира. Затова е необходимо да уринирате върху жаба или да инжектирате под кожата й малко количество от урината. При бременност, ако жабата е мъжка се подува веднага, ако е женска до 24 часа снася яйца.

 

Тест с оцет: Оцетът е много силен реактив и дава точни резултати. Напълвате ¼ от чаша с оцет и започвате да наливате количество от първата ви сутрешна урина. Ако по време на наливането се промени цвета на оцета или започне кипене и запенване – има бременност.

 

Тест с аналгин: Към една – две супени лъжици урина добавете един стрит аналгин. Ако започне да кипи – има бременност.

 

Тест с паста за зъби: Това е един от най-известните и точни тестове наред с този със содата. Сложете една част от сутрешната ви урина в чист и сух съд. Добавете малко паста за зъби без да разбърквате. Изчакайте няколко минути. Ако пастата се оцвети в синьо или се запени (около нея се образуват мехурчета) – има бременност.

 

Тест с червено вино: Този домашен тест за бременност датира още от средновековието и е много точен. Съберете сутрешната си урина в буркан и към нея добавете малко червено вино. Ако цветът се промени – има бременност.

 

И като бонус ви предлагаме един домашен метод със зеле за определяне на пола на бебето.

 

Нарязвате половин зелка и я слагате в тенджера с вряща вода. Ври 10 минути и оставяте да изстине. Вземате цялото количество първа сутрешна урина и я смесвате със същото количество от охладената и прецедена вода, в която е вряло зелето. Пропорциите трябва да са равни. Ако се промени цвета на течността в червено или розово категорично бебето ще бъде момченце. Ако остане непроменен ще бъде момиченце.

 

Свързани статии:

Какво казва урината за вашето здраве

10 храни, които осигуряват най-добрите хранителни вещества при бременност

6 задължителни храни в менюто за бременни

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Влиянието на кръвната група върху здравето

Влиянието на кръвната група върху здравето

Следваща статия
Чудото наречено Златно мляко - най-силният имуностимулант и антидепресант. Ето как се приготвя

Чудото наречено Златно мляко - най-силният имуностимулант и антидепресант. Ето как се приготвя

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар