Блог

Москов: Приватизацията се отмени, но ще й дойде времето

Москов: Приватизацията се отмени, но ще й дойде времето

Вчера обсъдихме приоритетите на управлението в социалната и здравна политика на България. Решението на правителството са за уреждането на здравната карта и регулацията на лекарства, текстовете за приватизацията са отменени, но ще им дойде времето, каза здравния министър Петър Москов в ефира на БТВ.

 

Падането на забранителният списък беше и ще бъде възможност, това не е задължение, много се спекулираше. В момента има законова възможност за приватизация. Общинската болница в Панагюрище е приватизирана, тя става една от най-модерните болници в страната, припомни Москов.

 

Има терени, които принадлежат на болници, но те не се използват от тях, а само се стопанисват, къде е проблемът те да се превърнат в капитал, с който да си помогнат, попита здравният министър. ВМА не е отказала да прегледа спешни пациенти или такива с онкологично заболяване. Всеки здравноосигурен ще получи час, в който може да постъпите за преглед в болницата, каза Москов.

 

Нямам лични причини срещу доктор Димитров. Парите на болницата УМБАЛ Св. Анна-София, която той управлява, изчезнаха в КТБ, това е проблемът. 7 милиона лева са безвъзвратно загубени, нагло е да се отправят обвинения срещу мен по телевизията. Ще сигнализирам за това в прокуратурата, закани се Петър Москов.

 

Парите са 6 милиона лева, включи се по телефона д-р Димитров. Не може една лъжа да бъде повтаряна сто пъти, за да стане истина, завърши той. Това не са пари на директорите, за да може да се прахосват с такава лекота. Директор на болницата досега беше политическо назначение, сега променяме това, категоричен е здравният министър.

 

Целта на реформата е от някакъв тип индустрия здравеопазването да се хуманизира и да го върнем в болницата. Всеки ден сме готови да даваме отчет за извършеното от нас, каза Москов.

 

Ще започнем да заплащаме 100% за някой заболявания. Хората, които не си плащат здравните осигуровки крадат от нас, защото така не получаваме по-добро здравеопазване. Системата е нехуманна, категоричен е здравният министър.

 

Свързани статии:

Москов: Проектът за изменение на Закона за лечебните заведения е приет

Петър Москов: Разработваме система от критерии за оценка на личните лекари

Москов: Лечението на рак, инсулт и инфаркт става напълно безплатно

 

Източник: 24 часа.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Четири неща, които трябва да разберете за излагането на слънце

Четири неща, които трябва да разберете за излагането на слънце

Следваща статия
Екстракт от гроздови семена, по-ефективен от химиотерапия при напреднал рак

Екстракт от гроздови семена, по-ефективен от химиотерапия при напреднал рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар