Блог

Морските кристали (японски алги) – кавказко чудо, което лекува рак, високо кръвно и много други болести

Морските кристали (японски алги) – кавказко чудо, което лекува рак, високо кръвно и много други болести

Наричат ги морски кристали – заради външния им вид, наподобяващ минерал, или японски алги. Може и да сте чували за тях. Това са живи организми и по-точно- малки, бели нишковидни водорасли, наричани още захарни гъби, пише сайтът Hera.bg.

 

Жителите на Кавказ още преди стотици години са били наясно с благотворното им и могъщо действие. Поради това непрекъснато пиели водата, в която престоявали кристалите. Твърди се, че в този район хората живеят над 100 години и болести на стомаха, туберкулоза и рак не се срещат. Разбира се, дали това се преувеличени теории или не, засега можем само да гадаем. Но защо пък да не пробваме – може и да не доживеем до 100 години, но поне можем опитаме да си помогнем на конкретен здравословен проблем и то без намесата на скъпи и вредни хапчета.

 

Следва логичният въпрос къде могат да се намерят? Лошата новина е, че не можете да си ги купите от магазина. Добрата – че, ако се разровите по форумите в нета, ще откриете не един и двама човека, които с радост ще ви предложат от своите. В повечето случаи абсолютно безплатно. Алгите се размножават доста бързо, затова и лесно се разпространяват. Не бива да ги унищожавате, ако решите, че вече не са ви нужни. Дайте ги на някого.

 

Достатъчни са ви около три супени лъжици кристали, които трябва да поставите в около литър вода. И от тук започва по-сложната част- грижата за алгите не е трудна, но се изисква постоянство и точност.

 

След поставянето на кристалите във водата, задължително прибавяте към тях две-три лъжици захар плюс още шест-седем броя стафиди. Тези “добавки” всъщност са това, с което се хранят алгите. Без тях действието им не е същото. Това, което е необходимо да правите като грижа за вашите алги е единствено да им сменяте водата на всеки 24 часа. Прецеждате я и я пиете или я изхвърляте и добавяте нова захар. Кристалите също трябва да миете под течаща вода при всяко изхвърляне на старата такава, а стафидите може да сменяте веднъж седмично. По-често не е необходимо. Не забравяйте да сменяте водата и дори е препоръчително да се стараете това да се случва всеки ден в определено време- т.е. точно на 24 часа. Може да ви се струва като досадно и безполезно занимание, но не ви пречи да опитате. Ако се окаже, че алгите не са вашето лекарство, просто ги подарете на някой нуждаещ се.

 

Важно! Това е задължително условие, което никога не бива да забравяте. Не допирайте метални предмети до кристалите. Не използвайте метални лъжици или съдове, в които да ги държите. Най-добре е да ги съхранявате в стъклен буркан, който да покривате с пластмасов капак. Досегът им до метал може да доведе до мигновеното им унищожаване. Когато се размножат твърде много, е необходимо да ги разделите в няколко отделни буркана.

 

Твърди се, че помагат при стотици заболявания. Предотвратяват гниенето на материята в червата и ни правят по-бодри и работоспособни. Пречат на разпространението на раковите клетки.

 

Облекчават симптомите при:

- заболявания на нервната система

- вътрешни язви

- високо кръвно налягане и инфаркти

- бронхити

- анемии

- заболявания на стомаха и червата

- болести на черния дроб, жлъчката и бъбреците

- различни видове кожни заболявания, акне и екземи

 

Препоръчителна доза в зависимост от здравословния проблем:

- При астма и бронхити- продължително лечение- поне 6 месеца, по около 1 литър дневно

- При язви на стомаха- отново литър дневно ви гарантират подобрение след около два месеца

- При останалите заболявания, препоръчителната доза си остава същата. Не я надвишавайте, защото захарта и стафидите придават доста голяма сладост на течността, а тя няма да ви е от полза в прекомерни количества.

 

При кожните възпаления е необходимо да втривате външно кристалите, докато не изсъхнат върху кожата. След десетина минути ги отмивате. Тук резултат ще имате след максимум две-три седмици, дори по-рано. Действието им върху кожата е свързано с подобряване на кръвообращението и регулиране функциите на мастните жлези. Кристалите осигуряват витамини (Е и C), аминокиселини и минерални съставки, които спомагат за правилната хидратация и подхранването на епидермиса.

 

Противопоказания: Не се препоръчват за употреба от диабетици, защото както се досещате водата съдържа не малко количество захар.

 

Още интересни статии:

Черешите се борят с рака и приспиват

Тъмната страна на бутилираната вода

10 растения и билки, с които да излекуваме белите си дробове

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: wikimedia.org
Предишна статия
Месец на безплатните прегледи и консултации с психолог за двойки с репродуктивни проблеми „40+“ започва от днес в Първа САГБАЛ „Св. София“

Месец на безплатните прегледи и консултации с психолог за двойки с репродуктивни проблеми „40+“ започва от днес в Първа САГБАЛ „Св. София“

Следваща статия
Опасни консерванти и пестициди в дамските превръзки, тампоните и тоалетната хартия

Опасни консерванти и пестициди в дамските превръзки, тампоните и тоалетната хартия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар