Блог

Кои билки при киселини решават проблема

Кои билки при киселини решават проблема

Повишената киселинност в стомаха е едно от най-честите заболявания на този орган. Симптомите парене, болка, тежест след хранене, пареща болка, гадене, лошо храносмилане и по-често оригване. Преди да прибягнете към народната медицина и да посегнете към билки при киселини, най-добре е първо да се консултирате с лекар диетолог, който да ви назначи правилен режим на хранене.

 

За да не се получават киселини в стомаха трябва да се ограничите от много тестени , кисели и мазни храни, лимон, туршии, твърди сурови зеленчуци, консерви, пушени, газирани напитки.

 

 

Трябва да наблегнете на повече мляко, овесена каша, готвени ястия на пара, карфиол, картофи, макарони, тиквички, супи, постни меса и риба.

 

Една от най-полезните билки при киселини в стомаха е лайката. Тя има противовъзпалителен и успокоителен ефект. Лайката ще ви помогне, ако симптомите на киселините в стомаха са свързани с обилната употреба на мазни храни или стрес. Друга от полените билки при киселини е маточината, която също помага. За по-ниска киселинност и облекчаване на болката притежава и отвара от блатен тъжник.

 

Билки при гастрит могат и да се комбинират за още по-голям ефект. Една много добра рацепта е със супена лъжица червен кантарион, който се пуска в 250 милилитра вряща вода, след което поставете в термос, който трябва да престои една нощ. На сутринта отварата се прецежда и се приема по 3-4 пъти на ден по една кафеена чаша преди хранене.
Друга рецепта с билки при киселини е със 10 грама корен от тинтява, която се пуска в 700 милилитра вряща вода, след което се вари на слаб огън за 7 минути, половин час трябва да се кисне, прецежда се и се приема 3 пъти дневно по 200 милилитра.

 

Други полезни билки при киселини в стомаха, които помагат много са корени блатен аир и ружа.

 

Свързани статии:

Как да се спасим от ГЕРБ или защо ни мъчат стомашните киселини

Как да решим проблемите със стомаха с подръчни средства у дома

Кога и по колко да пием вода

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да се храним ако ни мъчи запек?

Как да се храним ако ни мъчи запек?

Следваща статия
4 прости навици по време на хранене, които могат да подобрят храносмилането

4 прости навици по време на хранене, които могат да подобрят храносмилането

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар