Блог

Как да повишим тестостерона по естествен начин

Как да повишим тестостерона по естествен начин

Загубата на интерес към секса, която се свързва с ниски нива на тестостерон, е срещан проблем за много хора, особено, когато се чувстват несигурни в себе си. Вместо да се пренебрегват симптомите на умора, ниското либидо, загубата на мускулна маса и необичайното наддаване на тегло – все признаци, които предполагат намаляване на тестостерона – може да се посъветвате с уролог, да се изследвате и да предприемете няколко здравословни промени в начина си на живот.

 

Знаете ли, че: Нивата на тестостерон вземат връх по време на юношеството и началото на зрелостта, и започват да намаляват с около 1 процент всяка година след 30-годишна възраст.

 

Обикновено разглеждаме мъжката сексуалност като съставена от два компонента: физическа издръжливост на пениса и желание за секс. Ниският тестостерон може да засегне и двете, което е важно да се вземе предвид, когато правите опит да подсилите сексуалния живот. За увеличаване на нивата на мъжкия хормон, лекарите обикновено предписват локални гелове за втриване върху кожата. Тестостероновата терапия крие и своите рискове - поява на акне, сънна апнея, риск от увеличаване на простатата и други. Има и подходи без лекарства, които могат да помогнат за повишаване на тестостерона и подсилване на либидото.

 

Физически тренировки. Препоръчва се около 30 минути физическа активност през повечето дни от седмицата. Освен че помагат директно на либидото и на тестостерона, упражненията намаляват стреса, подобряват здравето на сърцето и регулират теглото. Мъжката сексуалност е тясно свързана със здравето на сърцето. Всъщност трудното постигане или поддържане на ерекция може да бъде ранен предупредителен знак на сърдечно-съдови заболявания.

 

Загубата на тегло също може да помогне, тъй като андрогените (хормоните, който са от съществено значение за нормалното сексуално развитие при мъжете), се увеличават със свалянето на килограми.

 

Наспете се добре. Вашето тяло е фабрика за тестостерон с най-усилено производство по време на нощен сън.  Тези 10 хитрини за наистина здравословен сън ще ви бъдат полезни.

 

Вземете Женшен. Препоръчва се между половин грам и двама грама женшен за подобряване на вашата сексуална функция без негативни странични ефекти (консултирайте се с лекар за възможни взаимодействия, ако приемате лекарства. Научете повече за Безобидни медикаменти в опасни комбинаци!) Женшен е азиатска хранителна добавка, която значително подобрява еректилната дисфункция.

 

Яжте средиземноморска диета. Заедно с намаляване на теглото, диета с ниско съдържание на калории и мазнини, с високо съдържание на протеин и с намалено количество на въглехидрати  може да подобри нивото на тестостерон и да доведе до повишаване на сексуалното желание.. Диетата в средиземноморски стил, който предлага изобилие от риба, здравословни мазнини (като зехтин), пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове и млечни продукти, е едно такова предложение.


Консумирайте и други „приятели на тестостерона”: Морски дарове (особено стриди) заради съдържанието на цинк; ядки (особено бразилски орех) заради високото съдържание на магнезий; банани – заради езнима бромелин, който подсилва либидото; роднини на зелето (особено броколи) – заради способността им да намаляват нивото на естроген в тялото. 

 

Регулирайте стреса. Умственият или физически стрес могат бързо да намалят нивата на тестостерон. Стресът причинява „скок” на кортизол, който потиска способността на тялото да произвежда тестостерон. Разберете как може практически да го контролирате напрежението: Стрес – може да е полезен в малки количества.

 

Приемайте холин (В4) и витамин B5. Ацетилхолин (АСН) е невротрансмитер, който „пренася” съобщението за сексуална възбуда при мъжете и при жените. При спад на ACH, сексуалната активност също върви надолу. Един от начините за безопасно и ефективно подобряване нивата на ACH в тялото ви е да се приема като хранителна добавка холин (1,000-3,000 мг) и витамин B5 (500-1,500 мг).  Още любопитни подробности ще научите в текста: Хронична умора, затлъстяване и слаба издръжливост – набавяте ли си холин?

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://www.tallahasseetrash.com/
Предишна статия
18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

18 психологически трика, които ще накарат хората да ви харесват повече. Номер 11 е просто велико

Следваща статия
Д-р Гайдурков за натуралната хигиена и кои заболявания лекува – сърдечно-съдови, стомашно-чревни и чернодробни заболявания (първа част)

Д-р Гайдурков за натуралната хигиена и кои заболявания лекува – сърдечно-съдови, стомашно-чревни и чернодробни заболявания (първа част)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар