Блог

Изгонете болестите и свалете няколко килограма със соколечение

Изгонете болестите и свалете няколко килограма със соколечение

През лятото е най-подходящо да направите един курс соколечение, защото има изобилие от зеленчуци и плодове. Прясно изцедените сокове осигуряват богатство от хранителни вещества, които се абсорбират бързо. Множеството фитонутриенти, витамини и минерали в пресните плодове и зеленчуци могат да ви помогнат в борбата с различни заболявания – от язва на стомаха, до повишаване на имунитета. Освен всичко друго, полезното соколечение ще ви освободи от няколкото излишни килограма.

 

Плодовите и зеленчукови сокове запазват по-голямата част от витамините, минералите и растителните химикали, а те от своя страна помагат за защитата срещу сърдечно-съдови заболявания, рак и различни възпалителни заболявания, като ревматоиден артрит и диабет. Чрез соколечение вие ще дадете почивка и на важните храносмилателни и отделителни органи, което е чист празник за тялото.

 

Има над 15 полезни за здравето плодови и зеленчукови сокове, които може да си приготвите за вашето соколечение. Един от най-полезните е този от моркови, който укрепва очите и помага при кожни обриви. Сокът от целина пък има свойството да почиства кожата и зарежда тялото с диуретици, които отстраняват въглеродния диоксид, а натрия неутрализира остатъците от киселинност в тялото.

 


Друг полезен сок от метода соколечение е този от зеле. Той е идеален при язви, гастрити, а след последни изследвания дори и на рак.


Лимоновият сок пък противодейства на мазнините и животинските протеини в организма и помага на черния дроб и жлъчката в процеса на детоксикация.


Ябълковият сок също е един от най-полезните в системата на соколечение. Той помага за облекчаване на запек и при камъни в жлъчката. Доматеният сок също не бива да се забравя, а освен него други полезни сокове са тези от грозде, нар, магданоз, сливи и краставица.

 

Свързани статии:

Прясно изцедените сокове – за какво да внимаваме

Направете си свеж и здравословен сок от дренки

Най-добрите 5 напитки за стопяване на ненужни килограми

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://health101.net/
Предишна статия
6 убедителни причина да ядем орехи

6 убедителни причини да ядем орехи

Следваща статия
Пресни плодове за здраво сърце

Пресни плодове за здраво сърце

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар