Блог

Двата най-сладки начини за естествено лечение на херпес зостер

Двата най-сладки начини за естествено лечение на херпес зостер

Какво е херпес зостер? За тези от вас, които не са сигурни какво точно е това, херпес зостер е вирус, който живее в латентно състояние в органите на лица, които са имали варицела вирус. Двата вируса са свързани и причиняват обриви. Вирусът на варицелата предизвиква сърбящи червени точици по цялото тяло, докато херпес зостер причинява мехури, рани по една конкретна част на тялото.

 

Симптоми на херпес зостер

 

Ако някога сте имали вируса на херпес зостер, знаете колко болезнено е това състояние. Обикновено индивид, който е на път да развие херпес зостер обрив ще  чувства тежко парене и мравучкане в определена част на тялото, тежко главоболие и ужасни притеснителни болки и страдания, които правят спането невъзможно. В рамките на ден след тези нежелани реакции, ще започнат да се появяват червени сърбящи точки  и преди да се усетите, тези точки ще се превърнат в червен възпален обрив със сълзене, който изгаря и сърби.

 

Типично лечение на херпес зостер

 

В повечето от случаите, хората, страдащи от херпес зостер се отправят към лекарите за лечение, но вирусите наистина трябва да следват своя курс. Това, което всички лекари могат да направят, е да предоставят болкоуспокояващи и антивирусни лекарства, което не помага да се ускори възстановяването от вируса. Всъщност, повечето болкоуспокояващи, които лекарите дават потискат имунната система, което намалява способността ви да го преборите бързо и възможно най-скоро.

 

Ефективни природни лечения за херпес зостер

 

Добрата новина е, че има естествени средства, които са ефективни при лечение и ускоряване на възстановяването от вируса. Две от най-добрите такива са мед от манука и мед от детелина. Въпреки това, те трябва да са сурови, органични пресни. В тези видове мед се съдържат хранителни вещества и лечебни свойства, необходими за подпомагане на лечението на това болезнено състояние.

 

Причината, поради която медът работи за лечение на вируса

 

Причините, поради които медът от манука и детелина са в състояние за лечение на херпес зостер е, защото те съдържат защитаващи и подхранващи кожата съставки, заедно с антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни и антисептични свойства. Медът също действа като естествен овлажнител на кожата, което помага за облекчаване на дискомфорта от обрива. Най-важното е, че медът помага за предотвратяване и намаляване на белезите, които понякога може да дойдат заедно с вируса на херпес.

 

Прилагане на мед към обрива

 

След като имате мед от манука или детелина под ръка, можете да го приложите към обрива в дебел равномерен слой. След това трябва да се покрие с памучни превръзки, за да се гарантира, че медът се задържа. Прилагането на мед става на всеки четири до шест часа, за да запазите мястото чисто и добре защитено.

 

Справяне с болката при херпес зостер

 

След като сте приложили мед и превръзали зоната на херпес зостер, можете да приложите хладни компреси в тази област, за да помогнете за успокояване на болки и страдания, заедно с парене и сърбеж. Пиенето на чай от корен от джинджифил както и приемането на добавка от кора на бяла върба също могат да помогнат с облекчаване на болката, без да се налага да се притеснявате че тези билки могат да компрометират вашата имунна система.

 

Свързани статии:

Малко хитринки за бързо отстраняване на херпес

Дървото на живота и лечебните му сили

Заразна целувка

Какво можем да лекуваме с лимон

Направете си цялостно лечение със сода

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
15 невероятни факта за водороден прекис

15 невероятни факта за водороден прекис

Следваща статия
Рецепти с джинджифил, за да сте слаби и здрави

Рецепти с джинджифил, за да сте слаби и здрави

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар